Vattenfall Customer Center

For the customer centre of the account and contract service Vattenfall Europe sales Ltd. in Hamburg, new premises were extended and rebuilt. The plumbing and heating systems were renewed. The exhaust air unit was renewed and the extractor unit equipped with a frequency converter. For the customer areas and certain adjacent offices a zone scheme was implemented in that the ventilation network was rebuilt. A cooling / heating ceiling was used due to the increased demand for comfort in the customer areas. For this purpose two air-cooled chillers were installed in the basement of the leasing. For the lighting, LED technology was used, which is switchable in zones and progressively dimmable via presence detectors. Due to the very short construction time, and to minimize the noise pollution for the adjacent rentals, some work was carried out at night and on weekends.

You might also be interested in